Το Μεγάλο Σάββατο (04/05), οι αθλητές του ΝΟΘΑ Καβάλας, έκαναν την τελευταία τους προπόνηση πριν την Ανάσταση.

 

Οι αθλητές ήταν κάπως βιαστικοί… και έτσι τσούγκρισαν τα κόκκινα αυγά τους νωρίτερα και μέσα στην… πισίνα.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΝΟΘΑΚ αναφέρει τα εξής:

“Τα τσούγκρισαν ….στην πισίνα!!! Μ. Σάββατο και ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του αγωνιστικού τμήματος του ΝΟΘΑΚ πριν από την Ανάσταση του κυρίου.

 

Παρέα με συναθλητές από τον A.S. ATLAS Ιωαννίνων, Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας (Κ.Ο.Δ.),Κολύμβηση ΜΓΣ Πανσερραϊκός, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά μας αυτές τις ημέρες για προετοιμασία στο κλειστό κολυμβητηριο της Καβάλας, σε στιγμές χαλάρωσης και εθιμοτυπίας, οι αθλητές του ΝΟΘΑΚ αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές για τον εορτασμό του Αγίου Πάσχα συνοδευόμενες από τα πασχαλινά κόκκινα αυγά.

 

Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, όπως το περίβλημα του αυγού, αλλά έκρυβε μέσα του τη «Ζωή», αφού μέσα από τον τάφο αναστήθηκε ο Χριστός τρεις ημέρες μετά τη Σταυρωσή Του. 

 

Οι εκδοχές που υπάρχουν για την επιλογή του κόκκινου χρώματος είναι πολλές. Η ερμηνεία στην οποία πρωταγωνιστεί η μητέρα του Ιησού αναφέρει, ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς του Χριστού, ικετεύοντάς τους να του φέρονται με ευπρέπεια. Όταν τα δάκρυά της Θεοτόκου έπεσαν πάνω στα αυγά, τότε, αυτά βάφτηκαν κόκκινα.

 

Βέβαια οι αθλητές όλων των συλλόγων, γεμάτοι ένταση και ζωντάνια δεν συγκρατήθηκαν και τα τσούγκρισαν…..τα κόκκινα αυγά φέρνοντας μας λίγο πιο γρήγορα κοντά στον εορτασμό της Λαμπρής!!

 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!”