γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στα καταλύματα της βορειοανατολικής Ελλάδας ενόψει Πάσχα. 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλήθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου από την πλατφόρμα booking.com στην Καβάλα υπάρχει πληρότητα 82% για το πενθήμερο από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα. Στην πόλη εμφανίζονται διαθέσιμες κλίνες σε 125 καταλύματα. 

 

Υψηλή πληρότητα καταγράφεται και στη Θάσο, η οποία έχει πολύ περισσότερα καταλύματα. Το νησί φαίνεται γεμάτο κατά 72% ενώ περί τα 446 καταλύματα έχουν διαθέσιμα δωμάτια. 

 

Επίπεδα πληρότητας αντίστοιχα με την Καβάλα καταγράφονται στην Ξάνθη (82%) και στην Αλεξανδρούπολη (83%) όπου μπορεί κάποιος να βρει δωμάτιο σε 18 και 58 καταλύματα αντίστοιχα. 

 

Η πόλη των Σερρών, που γενικά διαθέτει λιγότερα καταλύματα, παρουσιάζει πληρότητα 90% και διαθέσιμες κλίνες σε 7 καταλύματα. 

 

Δράμα και Κομοτηνή κάνουν «χαμηλές πτήσεις» με πληρότητα κάτω από 70% και διαθέσιμα καταλύματα 23 και 25 αντίστοιχα. 

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλά επίπεδα πληροτήτων καταγράφονται και στα καταλύματα της Θεσσαλονίκης, με τους αριθμούς να θυμίζουν τη Θάσο (72% πληρότητα και διαθέσιμα κρεβάτια σε 665 καταλύματα). 

 

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά πληρότητας και οι αριθμοί διαθέσιμων καταλυμάτων προκύπτουν από τα καταλύματα εκείνα που δηλώθηκαν ως διαθέσιμα στην δημοφιλέστερη πλατφόρμα κρατήσεων. Είναι πρακτικώς αδύνατο να υπάρξει ακριβής αποτύπωση των ανοιχτών καταλυμάτων που έχουν διαθέσιμα δωμάτια αλλά δεν τα διαθέτουν μέσω της πλατφόρμας.