Την Τρίτη 23 Απριλίου στην αίθουσα, «Νικόλαος Μάρτης», έγινε προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, του IES Eduardo Primo Marques και του Goethe Schule Hamburg.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Europe Direct ΑΜΘ, αναφέρει τα εξής: 

“Την Τρίτη 23 Απριλίου στην αίθουσα, «Νικόλαος Μάρτης», ακούστηκαν ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και γερμανικά κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, του IES Eduardo Primo Marques και του Goethe Schule Hamburg. 

 

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και στο τέλος… αποφάσισαν, υπερψηφίζοντας την πρόταση για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

 

Της προσομοίωσης προηγήθηκε παρουσίαση των ευρωπαϊκών θεσμών από το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εκδήλωση «έκλεισε» με τον ύμνο της Ένωσης, «Ωδή στη Χαρά».

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάάς, κ.Απόστολος Μουμτσάκης και η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, κα. Μαρί Καλαϊτζιάν.

 

Ευχαριστούμε πολύ το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας για την άψογη συνεργασία συνολικά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και πιο συγκεκριμένα την εκπαιδευτικό κα. Ανδριαννή Λιατσοπούλου και τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Κωνσταντίνο Χίζαρη. 

 

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες.”